سنگ مصنوعی نام دسته ای از مصالح پیش ساخته ساختمانی است که از ترکیب سیمان، رس، آگرگات سنگ های ضایعاتی و خاک سبک وزن با مواد پلیمری تحت شرایط خاص ساخته می شود. سنگ مصنوعی نسبت به سنگ طبیعی وزن کمتری دارد، رنگ پذیر است و با ریختن مواد اولیه سنگ مصنوعی در قالب های مختلف می توان طرح های متنوعی به دست آورد. وزن سنگ مصنوعی بسته به مدل آن تغییر می کند و از 15 کیلوگرم در متر مربع تا 70 کیلوگرم در متر مربع متغیر است.
در این مقاله میخواهیم بفهمیم که پودر سخت کننده بتن چیست و چه کاربردی دارد. همانطور که میدانید، بتن از مهمترین مصالح در صنایع ساختوساز است که کاربرد فراوانی دارد. استحکام و دوام بتن رابطه تنگاتنگی با مقاومت و طول عمر ساختمان دارد.
با به وجود آمدن سنگ مصنوعی، استفاده از سنگ طبیعی در ساختوساز کنار گذاشته شد. ابتدا بیایید بفهمیم سنگ مصنوعی کوارتز چیست و چه کاربردهایی دارد. سپس به بررسی مزایا و معایب استفاده از آنها خواهیم پرداخت.
دال بتنی پیش ساخته از جمله مهمترین مصالح مورد استفاده در صنایع ساختوساز است. از دال بتنی به صورت گسترده در انواع سازهها نظیر پلها، تونلها، صنعت سدسازی و... استفاده میشود. در این مقاله به معرفی انواع دالهای بتنی، روشهای تولید هر کدام و انواع کاربردهای آنها میپردازیم.
پنل های بتن اکسپوز کف همچون پنل های بتنی در سایز و ابعاد مدنظر و به سفارش کاربر ساخته و ارائه می شوند. این پنل ها می توانند جایگزین خیلی خوبی جهت کف پوش هایی نظیر واش بتن، موزاییک پلیمری، سنگ، آجر و.. باشند. این پنل ها به صورت کامل در مقابل وضعیتی که موجود است به صورت مستحکم ساخته می شوند.
بتن اکسپوز نما، تایل بتنی نما یا پنل بتنی نما از مهم ترین محصولاتی بتنی مهم برای نما و محیط خارجی می باشد که به عنوان یکی از مهم ترین اعضای خانواده بتن اکسپوز به شمار می رود. پنل بتنی نما به دلیل مقرون به صرفه بودن و استحکام بسیار بالا در بسیاری از پروژه های بسیار به عنوان مهم ترین انتخاب هر طراحی برای نما مورد استفاده قرار می گیرد.
نمای ساختمان اولین چیزی است که توجه را به خود جلب می کند. نما بیرونی ترین لایه ساختمان است و نقش مهمی در زیبایی ساختمان و شهر ایفا می کند. ابتدایی ترین و مهم ترین نقشی که نما در ساخت اولین خانه ها داشت این بود که علی رغم حفاظت ساکنین خانه در برابر عوامل جوی و اقلیمی ، نور و تهویه لازم را برای آنها فراهم سازد. در ایران در قرن 200 هجری شمسی و پس از آنکه نقش مذهب در میان ایرانیان پر رنگ تر شد برای نشان دادن هرچه بیشتر احترام به بزرگان مذهب طراحی دیوارها و نماهای بیرونی مکان های مقدس شکل دیگری به خود گرفت. طراحی گنبدهای مساجد، استفاده از طرح های هندسی برای مکان های زیارتی ، استفاده از سنگ های قیمتی با برش های متفاوت و گچ بری های بسیار هنرمندانه از جمله تغییراتی بود که در معماری آن برهه از تاریخ ایران ایجاد شد.
صنعت ساخت و ساز ساختمان که تولید مصالح ساختمانی و ارائه خدمات ساختمان سازی را در برمیگیرد، به عنوان یک نیروی محرک در اقتصاد ملی کشورها عمل می کند همچنین قیمت و کیفیت مصالح ساختمانی عواملی موثر برای رقابت در این بازار هستند. هرچه صنعت ساخت و ساز رونق بیشتری داشته باشد کلیه صنایع مرتبط به آن از رونق بیشتری بهره می برند. انتخاب مصالح ساختمانی به عوامل مختلفی از جمله اقلیم و نوع سازه بستگی دارد و می تواند براساس شرایط موجود از انواع طبیعی، مصنوعی، خام یا ترکیبی از اینها انتخاب شود. همچنین ویژگی های منحصر به فرد هر دسته از این مصالح ساختمانی باعث می شود که هریک در قسمت های مختلفی از ساختمان به کار روند.
روان کننده و فوق روان کننده بتن که با نام کاهنده آب بتن (concrete plasticizer) نیز شناخته میشوند، ترکیبات پلیمری ارگانیک یا مخلوطی از ترکیبات پلیمری ارگانیک و غیر ارگانیکی مشخصی هستند که همان طور که از نامشان پیداست باعث می شوند بدون آنکه بتن خواص خود را از دست دهد روان شدگی (اسلامپ) بیشتری داشته باشد. قبل از استفاده از روان کننده ها استفاده بیش از حد آب برای روان کردن بتن باعث افت کیفیت آن می شد اما وقتی استفاده از اولین روان کننده های بتن در دهه پنجاه میلادی رایج شد تحولی بزرگ در صنعت بتن رخ داد و علاوه بر کاهش مصرف آب مزایای زیادی به بتن ها اضافه شد.
موزاییک پلیمری یا بتن پلیمر شده کفپوشی است که در دسته محصولات سنگ مصنوعی فوق متراکم قرار می گیرد و در حقیقت نوعی بتن خود متراکم است که این تراکم را از طریق فرآیند پلیمریزاسیون (رزین سنگ مصنوعی و یا رزین پلیمری) بدست می آورد. ترکیبات پلیمری و افزودنی های شیمیایی (رزین سمنت پلاست) چسبندگی بین تمام اجزاء را ایجاد کرده و مقاومت موزاییک پلیمری را زیاد می کند و همچنین رنگدانهها که مقاوم در برابر اشعه ماوراء بنفش و محیط های قلیایی می باشند رنگ مورد نظر را به موزاییک پلیمری میدهند. کفپوش های پلیمری به دلیل جذب آب پایین و تراکم بالا اجزا مقاومت بسیار بالایی در آب و هوای سرد(بهترین کفپوش برای شرایط جوی ومناطق سرد) و وضعیت یخبندان دارند.